Thursday 12 January 2012

Xeriscape Tuinieren

Het woord xeriscape is afgeleid van het Griekse woord xeros, wat betekent droog, en het Engels woord scape, de betekenis van een scène. Combineren, betekent dit een dry scene. Deze vorm van tuinieren is vaak onbegrepen omdat hij een tuin van dessert bloemen of gewoon droge en dorre tuinieren. Echter, het basisbeginsel van xeriscape tuinieren is het behoud van water en Grondverbetering met behulp van droogte tolerante planten en struiken.
Planning en ontwerp; Het plannen van een tuin de meest fundamentele eis van elke vorm van een tuin. In xeriscape tuin planning, moet men aandacht besteden aan de aard van de bodem en het water eis. Planten vergelijkbare behoefte aan water moet worden gegroepeerd en geplant in hetzelfde bed. Het ontwerpen moet ook vermindering van de omvang van de grasmat gebied, en moet worden gedaan rekening houdend met de functionaliteit en visuele aantrekkingskracht van de tuin.
Bodemverbetering; Goed waterpas zetten van de grond, zal het water worden geabsorbeerd in de grond onmiddellijk, dan lopen naar beneden of zich ophopen in dezelfde plaats. De bodem moeten niet alleen water absorberen, maar moet ook in staat zijn te behouden en wordt goed gedraineerde op hetzelfde moment. Een goede afvoer van water kan worden bereikt door het toevoegen van organische composiet, en zo mogelijk wijzigen van de bodem op sommige plaatsen. Klei-en zandgrond hebben eigenschappen dat past bij xeriscape tuinieren. Composiet mag niet worden toegevoegd aan gebieden bestemd voor vetplanten en cactussen.
Plantgoed; Xeriscape tuinieren hoeft niet te worden beperkt tot slechts droogte tolerante planten. Het basisidee van deze vorm van tuin tot behoud water. Vochtminnende planten kunnen worden gegroepeerd in een laaggelegen gebied, dat water behoudt gemakkelijker. Als je het planten van bomen, om de beste aankoop dwerg rassen, zoals acacia, vijgen-, olijf-, palm-of uit de familie van coniferen bomen. Heesters en struiken, zoals potentilla, oleanders en Texas salie goed groeien met zeer weinig water.
Het ontwerpen van kleinere gazons met verschillende droogtebestendige siergrassen zal toevoegen beroep op uw tuin en bespaart een hoop water, omdat deze grassen niet moeten regelmatig beregend. Kan men gebruik maken van de volgende siergrassen, paarse fontein, switch ras, geel pampa's, blauw haver, enz. Het toevoegen van het element van een rotstuin, met vetplanten zoals Delopsperma cooperi, rood, oranje, geel aloë soorten, enz., en verschillend gekleurde rotsen met levendige cactussen zal toevoegen aan de visuele aantrekkingskracht van de tuin. Men kan van plan uit de volgende lijst van droogtebestendige bloeiende planten, waarbij de kleuren, de hoogte en behoefte aan water in het achterhoofd; Californische klaproos, kosmos, gompherna, Coreopsis, iris, Gaillardia, goudsbloem, korenbloemen, enz.
Verzorging en onderhoud, de bloem en struik bedden moeten bedekt worden met mulch, dat is een samenstelling van rottende geharkt bladeren, hout blaft, composiet, etc. Mulch helpt om vocht vast te houden in de bodem, de controle onkruidgroei en langzaam voedingsstoffen vrijkomen voor de plant roots in de tijd. Planten moeten voldoende worden afgezwakt, en een systeem van drip-irrigatie moet worden uitgewerkt om geen waterverspilling te waarborgen. Een regelmatige check voor insectenbestrijding moet worden gedaan, hoewel de meeste droogte resistente planten zijn natuurlijke plaag-en insectenwerende middelen.
Als water wordt een dure en schaarse hulpbron in de meeste stedelijke plekken van Amerika, het creëren van een tuin gebaseerd op xeriscape meest fundamentele beginsel van het behoud van water zinvoller. Men kan genieten van een verscheidenheid aan bomen, struiken en bloemen, zelfs terwijl geconfronteerd met een tekort aan water, door gewoon water slim.

No comments:

Post a Comment